logo

Saturday 16th of December 2017

Baza firm


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/users/arturro/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Reklama
Zbliża się wesele, co z dietą ? Czyli dieta przed ślubem. PDF Drukuj Email

Dieta przed slubemDo ślubu pozostało ci już niewiele czasu. Masz tak dużo na głowie. Martwisz się, czy ten szczególny dzień, wypadnie dokładnie tak, jak sobie to zaplanowałaś. I jeszcze te zbędne kilogramy i zatrzymana woda w organizmie. Wystarczy, że przez tydzień wprowadzisz do swojej diety cytrusowe menu, a pomoże ci to bezpiecznie pozbyć się, co najmniej trzech kilogramów.


Dieta cytrusowa ma na celu oczyszczenia twojego organizmu i odblokowania twojego systemu trawiennego. Cytrusy zawierają, bowiem unikalny zestaw enzymów i kwasów owocowych, które przyspieszają spalanie tłuszczu. Najważniejsza jest, bromelina - enzym, który reguluje przemianę materii, pomaga strawić białko oraz oczyszcza przewód pokarmowy. Cytrusowa dieta jest sycąca, więc na pewno nie zabraknie ci energii do tańca i entuzjazmu życia.


TWOJE MENU

    Ogólne zasady:

  • jedz o stałych porach, przestrzegaj gramatury każdego posiłku
  • wysypiaj się - śpij nie mniej niż 8h dziennie
  • pomiędzy posiłkami wypijaj 2l wody niskosodową (poniżej 3mg/l wody)
  • do każdego posiłku pij min szklankę wody lub zamiennie można pić kawę bez mlek i cukru
  • nie używaj soli do żadnego dania
                               

Dzień I

Śniadanie 1 - 8:00

100ml soku z grejpfruta + 100g świeżego ananasa + 50g twarożku

Śniadanie 2 - 10:00

150g ananasa

Obiad - 12:30

Filet z halibuta 200g natrzyj pieprzem, oliwą i czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny i upiecz w piekarniku z pokrojona w paski marchewką, porą, 1 ziemniakiem i innymi warzywami

Podwieczorek - 15:00

150g ananasa

Kolacja - 18:00

300g Sałatka z sałaty, rukoli, pomidorów, mozarelli, ogórków małosolnych, oliwy z oliwek, zioła, przyprawy 


Dzień II

Śniadanie 1 - 8:00

1 mały jogurt natura + 1 kiwi

Śniadanie 2 - 10:00

1 grejpfrut

Obiad - 12:30

100g drobiu + 2 plastry ananasa + 150g gotowanych warzyw

Podwieczorek - 15:00

0, 5 grejpfruta + 1 mały jogurt naturalny

Kolacja - 18:00

Pełnoziarnista tortilla podsmażona na patelni z nadzienie z czerwonej kapusty (szklanka sparzonej czerwonej kapusty + starte pół jabłka + pokrojone pół pomarańczy + łyżeczka oliwy + 2 łyżki rozdrobnionych orzechów nerkowca lub włoskich)


Dzień III

Śniadanie 1 - 8:00

1 kawałek ciemnego chleba z masłem i dżemem cytrusowym + szklanka soku grejpfrutowego

Śniadanie 2 - 10:00

150g kefiru + 2 płaskie łyżeczki otrąb

Obiad - 12:30

130g ryżu risotto + 100g warzy

Podwieczorek - 15:00

250ml soku owocowego/ warzywnego

Kolacja - 18:00

Sałatka z kozim serem i grzankami. 8 liści lodowej sałaty + 2 plastry świeżego ananasa pokrojonego w kostkę + 3deg koziego sera. 2 kromki razowego chleba pokrój w kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Wymieszaj warzywa posyp grzankami i polej sosem z fyżeczki oliwy i łyżeczką soku z cytryny.


Dzień IV

Śniadanie 1 - 8:00

Sałatka z miąższu z połowy różowego grejpfruta + 3-4 łyżki musli + łyżka suszonej żurawiny + 2 zmielone orzechy włoskie

Śniadanie 2 - 10:00

100ml soku z grejpfruta + 150g twarożku

Obiad - 12:30

15dag cielęciny upiecz na patelni z odrobina tłuszczu. Jak mięso będzie gotowe dodaj plaster ananasa pokrojony w kostkę polej odrobina wody, soku z cytryny i kroplę sosu tabasco. Całość smaż przez chwilę mieszając i doprawiając do smaku pieprzem i przyprawami.

Podwieczorek - 15:00

100g bananów + szklanka letniej wody

Kolacja - 18:00

150g dorsza + sałatka owocowa (mandarynka, świeża brzoskwinia


Dzień V

Śniadanie 1 - 8:00

1 tost pełnoziarnisty z serkiem naturalnym wymieszanym z 0,5 banana + 1 kiwi + 1 łyżeczka zmielonych pistacji

Śniadanie 2 - 10:00

1 Gruszka

Obiad - 12:30

30g ugotowanego makaronu z pokrojoną pierś z indyka 50g zarumień na patelni na oliwie. Dodaj 0,5 puszki pokrojonych pomidorów, 0,25 cebuli, 0,5 zielonej papryki, czosnek, dopraw przyprawami

Podwieczorek - 15:00

Naturalny jogurt z 1 startym na tarce jabłkiem posypany cynamonem.

Kolacja - 18:00

2 jajka gotowane na twardo + surówka z 2 dużych surowych marchewek


Dzień VI

Śniadanie 1 - 8:00

Jajecznica z jednego jajka ze szczypiorkiem i pomidorem + kromka chrupkiego pieczywa

Śniadanie 2 - 10:00

Jogurt naturalny + 2 płaskie łyżeczki otrąb

Obiad - 12:30

150g kiszonej kapusty + 150g gotowanej fasolki szparagowej

Podwieczorek - 15:00

2 kiwi + mały jogurt naturalny

Kolacja - 18:00

100g grillowanej piersi z kurczaka + 150g sałatki z pomidora, ogórka, szczypioru z dresingiem jogurtowym (jogurt naturalny z pieprzem, siołami, 1 łyżeczka musztardy)  


Dzień VII

Śniadanie 1 - 8:00

150g bananów + szklanka letniej wody + mały jogurt naturalny

Śniadanie 2 - 10:00

Jajko sadzone lub gotowane + 1 grejpfrut

Obiad - 12:30

150g kaszy jęczmiennej + 150g surówki z czerwonej papryki + pomidora + sałaty + rzodkiewki + łyżka oliwy z oliwy + dowolne kiełki

Podwieczorek - 15:00

150g ananasa

Kolacja - 18:00

150g grillowanej piersi z kurczaka marynowanej w soku z pomarańczy + 150g surówki z rzepy



Czytaj także :

 

Kto jest Online

Na stronach naszego serwisu przebywa teraz 52 gości 

Ankieta

Czym chciał(a) byś pojechać do ślubu ?
 

Copyright www.weselny-serwis.pl.